Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПодходът на ИТН не предвиждаше намиране

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПодходът на ИТН не предвиждаше намиране
Коментари Харесай

Геновева Петрова: Това, което се случи вчера в НС, беше чиста махленска свада и точка на пречупване

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Подходът на Има Такъв Народ не предвиждаше намиране на решение за съставяне ан кабинет с техния мандат. Защото даже не чухме техните поръчки, че те са надсистемна партия, че не работят съгласно разпоредбите, по които са работили до момента по този начин наречените партии на статуквото. Все отново когато имаш потребност от нечия поддръжка, се обръщаш към него тъкмо по този метод - с концепцията, че искаш неговата поддръжка. Начинът, по който Има Такъв Народ се обръщаше към евентуалните си съдружни сътрудници, минимум предполагаше тъкмо това.

Това разяснява в ефира на бТВ Геновева Петрова, изп. шеф на " Алфа рисърч ".

Според мен главната неточност на Има Такъв Народ е, че сбъркаха мечтаното с вероятното. И не съумяха да разграничат даже в себе си това, с което професионално са се занимавали през последните години от новото си предопределение на политици. Това им попречи да реализират разговор и консунсус с останалите партии. Защото едно е всяка вечер да осмиваш, друго е това, което в този момент трябваше да вършат. То няма значение, че не харесваш другите, само че би трябвало да приказваш с тях. Това е политика, няма потребност от другарства, разяснява политологът Любомир Стефанов.

Това, което видяхме през вчерашния ден в Народното събрание, не е спор. Това беше нещо на равнището на махленска кавга. Трудно можем да забележим систематично политическо държание във вчерашния ден и той е точката да се пречупи всяка вяра за съставяне на държавно управление. До през вчерашния ден към момента имаше предпоставки, само че по този начин или другояче не виждам какво може да се направи, уточни Петрова. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР